21 ΜΑΡΤΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Στιγμιότυπο οθόνης (45)
21 ΜΑΡΤΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Δράση ενημέρωσης για τη στοματική υγιεινή.
Δράση ενημέρωσης των μαθητών για τη στοματική υγεία πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Πετριάς την Παρασκευή 19 Μαρτίου. Η δράση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, όπως άλλωστε και τα μαθήματα, λόγω κλειστών σχολείων εξ αιτίας των μέτρων πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού.
Οι σχετικές δράσεις ήταν πρωτοβουλία του ΚΥ Σκύδρας και εισηγήτρια ήταν η επισκέπτρια του Κέντρου Υγείας Σκύδρας κ. Αθηνά Τασιώνα. Πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια 1 διδακτικής ώρας, την παρακολούθησαν μέσω Webex οι μαθητές και οι καθηγητές από το σπίτι τους και περιλάμβανε εισήγηση για τις παθήσεις και τους κινδύνους των δοντιών από διάφορες τροφές, καθώς και τα μέτρα και τις ενέργειες πρόληψης, θεραπείας και υγείας των δοντιών, ενώ παράλληλα γινόταν προβολή διαφανειών. Στο τέλος της εισήγησης έγιναν ερωτήσεις από τους μαθητές και δόθηκαν απαντήσεις.
Σημαντικό είναι ότι, όπως ανακοίνωσε το ΚΥ Σκύδρας και η κ. Τασιώνα, οι μαθητές και οι γονείς τους μπορούν να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού και να υποβληθούν σε οδοντιατρική εξέταση από οδοντιάτρους του ΚΥ Σκύδρας, μέχρι τις 31 Μαρτίου, τηρώντας βέβαια τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού.
Τηλέφωνα συνεννόησης:2382351026,51030.
Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Σκύδρας και ιδιαιτέρως την κ. Τασιώνα για την πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωση.

Στιγμιότυπο οθόνης (44)

Στιγμιότυπο οθόνης (45)
Στιγμιότυπο οθόνης (43)